Uw bezoek voorbereiden

Naar de Stadspoli Leeuwarden
De Stadspoli Leeuwarden is ondergebracht bij Dokterswacht Friesland in het MCL. Het adres is Henri Dunantweg 2, 8934 AD Leeuwarden. Komt u met de auto? Dan kunt u (betaald) parkeren op het terrein van het MCL. Voor fietsers is er een overdekte stalling. Komt u met  het openbaar vervoer? Neem dan stadsbus 2, 5 of 15. De bus stopt vlakbij de hoofdingang van het MCL.

Melden
Via de hoofdingang van het MCL volgt u route 42. U hoeft zich niet te melden bij de aanmeldzuilen. Dit is uitsluitend voor patiënten die een afspraak in het MCL hebben. U kunt zich op route 42 melden bij de assistente. Als deze er niet is, kunt u plaatsnemen in de wachtkamer. De arts roept u op zodra u aan de beurt bent. Kom niet te vroeg, zodat het aantal wachtenden in de wachtkamer beperkt blijft.

Gegevensuitwisseling
De huisarts stuurt uw gegevens mee die nodig zijn om de adviesvraag te kunnen beantwoorden. Als u bekend bent in het MCL, kan de medisch specialist ook in uw MCL-dossier kijken. Omdat deze manier van overleg tussen uw huisarts en de medisch specialist met u besproken is, gaan we uit van uw toestemming hiervoor.

COVID-19 maatregelen
Heeft u corona (COVID-19) gerelateerde klachten? Blijf dan thuis en verplaats uw afspraak. Dit kan op telefoonnummer 058-2868231.

ID-bewijs en medicatieoverzicht
Om uw identiteit te kunnen vaststellen, bent u verplicht zich te legitimeren met een geldig identificatiebewijs (ID-bewijs). Dit geldt ook voor kinderen, vanaf de geboorte. Ook verzoeken wij u een actueel medicatieoverzicht mee te nemen bij uw afspraak.

Het advies
Heeft u toegang tot mijnMCL (een beveiligde digitale zorgomgeving)? Dan is de adviesbrief van de medisch specialist aan uw huisarts daar te vinden. U krijgt de brief op hetzelfde moment als uw huisarts. Heeft u vragen over het advies? Stel deze dan aan uw huisarts tijdens uw volgende afspraak.

Voor verdere informatie betreffende uw afspraak verwijzen wij u naar de DIVI meekijkconsult.